Minden jog fenntartva - Tamás Hartmann

AMTS 2017

Az AMTS az ország legnagyobb autós tuning show-ja, ami egyben a tavasz eljövetelét is jelzi. Persze ezt nem az ősi néphagyományokból tudom,e gyszerűen csak a rendezvény időpontja mondatja velem, hisz mindig húsvét környékére esik.

Már az első kiállítások egyikén is ott voltam, mint fotós, így azt is látom, hogy mekkora fejlődésen ment keresztük az AMTS show – amit kezdetek-kezdetén még Carstyling tuning kiállításként ismert meg az ország déli része. Mára már odaáig “fajult” az AMTS, hogy gyakorlatilag a BNV teljes területét kitölti, mert itt aztán tényleg van minden. Tuning autók, szalon autók, autóhifi, drif, gimkhanya bemutató, olds mobil és olykor még a motor show kiállítással is közreműködnek. Ez tényleg egy olyan rendezvény, ami egész napos barangolást jelent.

Persze más a helyzet azzal, akinek ez a kiállítás már a sokadik, hisz sajnos a magyar tuning “körforgás” nem éppen gyors, mivel a komoly tuningosok lélekszámát könnyen meg lehet számolni, illetve az anyagi keretek sem egyenlőek tőlünk nyugatabbra fekvőkkel. Ennek eredménye az, hogy a magyar autók között nincs olyan nagy változás ha az évről-évre megfigyelhető eltéréseket vesszük górcső alá. Persze az AMTS-en iszonyat mennyiségű külföldi anyag is kiállításra kerül, de azért még így sem mondható el, hogy minden évben teljesen új anyaggal várja a rendezvény a látogatókat.

Ilyen helyzetben pedig a fotózás is kicsit nehezebb, hisz engem legalábbis nagyon hajt az, hogy legyen újdonság, vigyen magával az érzés, a hangulat. Ha ezt nem adja meg a környezet, akkor saját magamat kell motiválnom. Ennek a hosszú okfejtésnek pedig igazából ez lett volna a konklúziója! Vagyis röviden annyi, hogy éppen ezen okok miatt születtek az idei évben “művészibb” hosszúzáridős-duplaexpo-s képek! Nektek hogy tetszenek?

Leave a comment