Minden jog fenntartva - Tamás Hartmann

Reggeli köd Tatabányán

Aki korán kel, az ködöt lel! – mondja a nagy fotós népi bolcsesség. Nagy eséllyel legalábbis ősszel ezt kapjuk a természettől, amihez szerencsére még nem is kell olyan korán kelni, hisz a napfelkelték lényegesen álmosabbak és erőtlenebbek, mint a nyár közepén!

Igazából már több hete vártam ezt a pillanatot. Kinéztem a megfelelő helyszínt, a legjobb rálátást a témára és azt is kiszámoltam, hogy melyik időszakban terül el a legjobban a fény ezen a területre. Már csak a ködért kellet imádkozni, ami hamar meg is érkezett. De még hogy! Elég lett volna egy leheletnyi lepel a város fölé, de vélhetőleg a hónap legnagyobb adagját fogtam ki. Már az első fotókon is látszott ez…vagyis inkább csak a köd látszódott – ezért inkább várakoztam. Persze semmi nem modzult, se a nap, se a köd, ezért gyorsan körbejártam a környéket, hátha találok erre az esetre még jobb témát, vagy rálátást.

A fél órás kocsikázásnak azonban nem volt értelme, így végül feladtam a küzdelmet a természettel szemben és beértem ezzel az egy fotóval. Szerintetek megérte? (Nézd meg nagyobb méretben, kattints a képre!)

Leave a comment