Minden jog fenntartva - Tamás Hartmann

Élet tükör nélkül – Nikon Z6

A tükör nélküli fényképezőgépek forradalma elején állunk, amikor már minden neves gyártónak van ütős alternatívája a tükrös változatokkal szemben és az eladások nagy részét is ez a kategória teszi ki. Most kezdtem azt érezni, hogy már eljött az az idő, hogy egy ilyen gépet akár én is tudnék viszonylag kompromisszum mentesen használni!

Immáron 2 éve figyelem, hogy mi történik a MILC piacon és bár majdnem elcsábultam egy Sony A7III-al, az észérvek, a matematika viszont a Nikon Z6 mellé állított. Az egyik legnagyobb problémám az volt, hogy a Sony-hoz nem találtam igazán megbízható Nikon adaptert – hogy a régi objektívjeimet is tudjam használni -, illetve a vakurendszeremet is fejlesztenem, vagy cserélnem kellene emiatt. Ez pedig rengeteg plusz pénzt jelentene az alapáron 700-800e forintos vázhoz. A Sony Eye Focus rendszere viszont iszonyatosan tetszett, ahogy a dupla SD kártya foglalat is plusz pont volt a Z szériával szemben. Pár hete viszont a Nikon bejelentette, hogy egyszerű frissítéssel a Z6/Z7 modellek fókuszrendszere is követni tudják majd a szemet, ami ismét a döntetlen felé billentette a mérleg nyelvét.

Árban nincs különbség a két váz között…pontosabban fogalmazva NEM VOLT! Mindaddig, amíg ezen a hétfőn el nem látogattam a fotoplus.hu oldalára, ahol megdöbbenve láttam az akciós Z6 árat!  Mondhatni hirtelen felindulásból szereztem be az új gépet, aminek a dobozában ott lapult a gyári adapter és egy 64GB-os XQD kártya is! Ezzel pedig a Sony nem versenyezhetett, kiütéssel győzött a Nikon + fotoplus.hu páros!

A kapcsolatom a Nikon Z6-al még nagyon friss, de hamarosan élesben is kipróbálom és megosztom itt a tapasztalataimat!

Comments are closed.